Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"ΜΠΡΑΒΟ" ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ




 

Απίστευτη πρωτοβουλία παίρνουν δύο δήμαρχοι από την Ιταλία με σκοπό να δείξουν ηθικά και πρακτικά τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα.
Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του, 1.100 ευρώ, για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».
Στην ίδια κίνηση αποφάσισε να προβεί και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ. «Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα του πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.
Προσέξτε τον μισθό του δημάρχου!!!1100 ευρω!!και 780 ευρω!!και συγκρίνετε με τα εδώ αντίστοιχα μισθολόγια αιρετών,που φθάνουν και τα 6500 ευρω.Οσο για ανάλογη ευαισθησία ούτε λόγος.Αλλωστε εδώ ισχύει το γνωστό :'Δέν βγαίνω μαμα μου,δέν βγαίνω".
Δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι και πρόεδροι επιτροπών,εξαργυρώνουν την ψήφο με παχυλούς μισθούς,ανεξάρτητα απο τις πολύ ενδιαφέρουσες φιρολογικές τους δηλώσεις.Μετά την έστω καθυστερημένη στάση  του κ.Παπούλια ,ελπίζουμε στην αφύπνηση των τοπικών ταγών,"για την Ελλάδα ρε γαμώτο".
 Υπαρχουν και εδω 300 σωτηρες που δινουν για τον ελληνικο λαο ......ΜΠΡΑΒΟ στους ιταλους σας εξευτελισαν εθνοσωτηρες με τους παχυλους μισθους.Σχολιο Μακης Γονιμο.
http://www.photoreportage.gr/index.php?event=6630

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΟΥΜΠΟΪΔΕΣ ΣΤΟ ΓΟΝΙΜΟ ΤΟΥ 60.......ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

  Καουμπόιδες με τα όπλα